Hva kan jeg oppleve i Elverum?

Glomdalsmuseet – Glomdalsmuseet ved Glomma, er kulturhistorisk museum for Solør og Østerdalen Museumsparken inneholder 92 hus fra dette området. Flotte inne- og uteområder.  To bruer og Prestøya binder de to museene Skogmuseet og Glomdalsmuseet sammen. Ligger på vestsiden av Glomma, ca 1,5 km fra sentrum. Du kan enkelt gå hit fra sentrum ved å krysse gangbrua, Gamlebrua.

Skogmuseet – et museum for jakt, fiske, fangst, skog, skogbruk og skogindustri. Et av Norges største museum med tilbud for hele familien. Flotte inne- og uteområder. Du kan gå over til Glomdalsmuseet ved å krysse de to bruene og Prestøya som binder de to museene sammen. Ligger ca. 1,5 km sør for Elverum sentrum, på østsiden av Glomma. Du kan enkelt gå hit fra sentrum ved å følge gang- og sykkelstien langs Glomma.
Anno

Svømmehallen – har et stort og et lite basseng, og flere stupebrett. Åpent for alle på lørdager mellom klokka 12 og 16. Ligger nord i sentrum.
Elverum-svømmehall

 

Bowling1 Elverum – har flere bowlingbaner og laserspillet Megazone. Ligger cirka en kilometer sør-øst for sentrum.

Elverum kulturhus, kino. Midt i sentrum, finner du kinoen i Elverum. Du finner program og kan bestille billetter via app’en eBillett eller på kinoen.
Elverum-kulturhus,-kino

Shopping og spisesteder: Elverum har to kjøpesentre, Amfi og Kremmertorget, som befinner seg i hver sin ende av byen. De bindes sammen av Storgata som også har flere butikker og spisesteder.

Hvis flott vårvær:

Byens badestrand med mange aktiviteter som kan brukes året rundt. Oppgradert i 2018 med treningsfelt, sjørøverskute, husker, grillplasser, klatrenett etc. Ligger et par kilometer nord for sentrum.
Sjørøverskute-Sagtjernet

Allaktivitetsarena på uteområdet til Elverum ungdomsskole ned mot Glomma. Blir ferdig i løpet av sommeren, men her finnes allerede en sjørøverskute, treningsfelt og klatrestativ ved Glomma.

Gå langs Glomma – sykkel- og gangsti langs Glomma er et populært turområde. Du kan ta sitte på en av de mange benkene, klatre i Pernillebåten på østsiden av Glomma, eller gå over Gamlebrua som er et av Elverums mest fotograferte motiver.
Gamlebrua

Christiansfjeld festning med discgolfbane– vanntårnet på toppen av Christianfjeld festning kan sees når du kommer inn i Elverum. Hit kan man gå for å se på utsikten, eller se på festningsmurene. Tar du med deg en frisbee så kan du prøve deg på discgolfbanen som finnes på her.
Frisbee-festningen-Foto-Simen-Skari-Elverumregionen Foto: Simen Skari

Sjekk også ut denne lenken: https://www.visit-hedmark.no/no/elverum-regionen/hva-skjer/kalender/